Acvariul Broscutelor Testoase

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mar Sept 01, 2009 6:34 am

Intretinerea broastelor testoase
In momentul in care ne-am hotarat sa crestem broaste testoase, trebuie sa ne propunem in primul rand sa ne familiarizam cu cateva notiuni elementare legate de cerintele minime ale testoaselor prezente intr-un capitol anterior. La inceputul unei astfel de preocupari, trebuie sa ne punem cea mai simpla intrebare si anume: care sunt principalele nevoi esentiale ale unei broaste testoase?

Prima regula generala pe care trebuie sa o avem in atentie este aceea a mediului exterior. De asemenea, ea are nevoie de o anumita caldura, care ii permite sa-si indeplineasca in mod corespunzator activitatile procesului metabolic, o crestere si o dezvoltare normala. Daca nu vom tine cont de aceste elemente esentiale si indispensabile, broasca noastra testoasa nu va putea supravietui prea mult timp.

O alta precautie care trebuie sa stea in atentia noastra este aceea ca organismul broastei testoase are nevoie de o alternanta de temperatura scazuta si respectiv ridicata. Daca vom asigura o temperatura constanta, o supraincalzire sau o supraracire, consecintele vor fi aceleasi, broasca noastra testoasa va muri in scurt timp.

Un alt element de care trebuie sa tinem cont in cresterea acestei specii este tipul de regim alimentar, care este propriu fiecarei specii si el trebuie cunoscut si respectat cu strictete.

In acvariul este necesar sa asiguram parametri mediali corespunzatori, dintre care importanti sunt: cantitatea de oxigen necesar respiratiei, evitarea curentilor de aer, deoarece testoasele sunt foarte sensibile la acestia, o anumita luminozitate asigurata de lumina naturala si respectiv raze ultraviolete necesare sintetizarii vitaminei D. Tinand cont de aceste cerinte, trebuie sa mai precizam ca nu este suficient sa plasam acvariul in apropierea ferestrei, deoarece razele ultraviolete sunt barate de geamul de sticla, deci se impune asigurarea unei surse de ultraviolete chiar si artificiale.

De retinut este faptul ca majoritatea speciilor de broaste testoase au obiceiul de a hiberna, sens in care trebuie sa oferim conditiile adecvate acestei perioade de "odihna fiziologica" si sa asiguram parametri necesari pentru a depasi fara riscuri aceasta etapa temuta de crescatori.

Nu in iltimul rand, spatiul pe care-l punem la dispozitia chiriasului nostru, trebuie sa asigure acestuia un minim de confort vital in care animalul sa aiba posibilitatea sa se deplasede pentru a-si activa in mod corespunzator circulatia, sa-si asigure o temperatura corespunzatoare si sa poata inota dupa voie. Respectarea acestor cerinte vor asigura o stare de intretinere buna, o pofta de mancare corespunzatoare si o valorificare eficienta a hranei. Obligatorie este si intretinerea unei igiene corespunzatoare a spatiului de crestere si implicit a animalului. Suprafata pe care trebuie sa o asiguram atunci cand cresterea se face in spatiu liber este de 4 m² pe individ, iar penru un cuplu, de 6-7 m².

intretinerea testoaselor in gradina
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mar Sept 01, 2009 6:34 am

Tinand cont ca broastele testoase sunt excelente sapatoare, la construitea adaposturilor amplasate in gradina este indispensabila asigurarea protectiei impotriva evadarii, prin introducerea unui mic zid in adancime la circa 30-40 cm, pe care sa amplaseaza picioarele impletiturii de sarma. La cele patru colturi se vor monta niste triunghiuri care vor asigura atat umbra necesara in perioadele foarte calde de peste zi, cat si bariere impotriva evadarii testoaselor. Daca spatiul ingradit este foarte expus la soare, atunci se pot aplica un uler suplimentar pe toata partea de vest, care va proteja animalele de caldura torida. Inaltimea imprejmuirii va fi de 40 cm, iar la suprafata acesteia se monteaza un grilaj metalic, care de asemenea ara rolul de a mentine securitatea spatiului impotriva evadarior, cat si a patrunderii unor intrusi in acest loc. In interiorul spatiului amenajat se va instala un mic bazin cu apa, al carui nivel nu va depasi inaltimea barbiei. Acesta este necesar pentru a se spala de pamant, a se racori si pentru consum. Nu este lipsit de importanta a se instla o mica movila de pamant cu o platforma la suprafata libera, care fiind bine expusa la soare va fi mult apreciata de testoase, unde se vor insori si isi vor depune eventual ouale. La broastele testoase de apa dulce, recomandarile pentru amenajarea spatiului de intretinere in gradina sunt asemanatoare, cu mentiunea ca bazinul de apa va avea o suprafata mai mare, deoarece ese isi petrec cea mai mare parte a timpului in apa. Bazinul va fi expus la soare si in el se vor amenaja crengi de copac sau spatii plutitoare, pe care broastele se vor catara pentru insorire. In interiorul acestui tarc se vor mai introduce pietre sau butuci de lemn, pe care broastele testoase le vor utiliza cu mare placere. Unul sau doua din malurile bazinului vor fi amenajate in panta astfel ca broastele testoase sa iasa usor din bazin. Suprafata asigurata pe cap de animal este dependenta de conditiile de care beneficiem, dar in mod ideal acestea este de 5 m². Adancimea bazinului va fi de 40-50 cm daca intretinerea este temporara, si de 80 -100 cm atunci cand vor fi lasate sa hiberneze afara. Schimbarea apei din bazin este obligarorie la intervale cat mai scurte, fara a depasi maximum doua saptamani.
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mar Sept 01, 2009 6:35 am

Amenajarea acvarilor in spatii inchise
Pentru asigurarea unor spatii de intretinere corespunzatoare, vom tine cont in primul rand de cerintele minime necesare broastelor testoase, iar in continuare vom putea da frau liber imaginatiei noastre.

O prima conditie a unui acvariu este de a se putea intretine usor si de a folosi materiale cat mai iesftine si mai rezistente. Cel mai adesea se foloseste plexiglasul, fibra de sticla si sticla propriu-zisa, iar lemnul, ceva mai putin.

In functie de locul disponibil, nuamrul animalelor ce se vor creste si conditiile de confort pe care dorim sa le asiguram, vor stabili dimensiunile acvariului.

Un model simplu si eficient pe care vi-l recomandam este constituit dintr-un acvariu al carui fund este tapetat cu nisip, amestecat cu diferite proportii cu pamant. In stratul de nisip, se va amplasa, in mod obligatoriu, un bazin din plastic pentru imbiere si racorire. Intr-un colt se poate monta o lespede de piatra, ce poate fi incalzita printr-un cablu electric, pe sistemul pernelor electrice, necesara pentru cerintele variabile ale animalului la un moment dat. Intr-un alt colt se vor amplasa cateva pietre si un butuc de lemn, care vor permite broastelor sa se catere, sa se dezmorteasca si sa se odihneasca. Se mai poate aranja un colt verde, in care se vor utiliza plante exotice, ce vor oferi o zona umbrita, cu o lumina mai redusa si mai linistitoare.

intretinerea testoaselor terestre in acvariu inchis
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mar Sept 01, 2009 6:36 am

Asigurarea luminii se va face cu ajutorul unui tub fluorescent, care vaarde 8-9 ore pe zi, iar asigurarea temperaturii necesare se va face cu ajutorul unui bec cu filament ce carbon dublat de o lampa cu infrarosii. Capacul acvariului va fi confectionat partial din sticla si partial dintr-un grilaj care sa permita un schimb de aer corespunzator.

Inaltimea peretilor acvariului va avea in vedere talia broastei testoase, numarul acestora, tipurile si numarul accesorilor introduse in interior. De mentionat ca atunci cand se intretin mai multe broaste testoase la un loc, exista tendinta de a se ajuta intre ele, pentru a evada, catarandu-se una peste alta.
Ca suport al pardoselii acvariului se mai poate folosi si linoleum, ce se intretine usor si constituie un pat mai elastic pentru unghiile testoaselor. El poate fi perforat, asigurand astfel o aderenta mai mare pentru deplasarea broastelor testoase. Fundul acvariului poate fi si dublu, asigurandu astfel un vid sanitar si un pat mai cald si mai constant din punct de vedere al temperaturii.

In interior se vor mai putea aranja cateva pietre, crengi, plante si bineinteles un bazin cu apa, acestea permitand animalelor sa-si aleaga zonele de cnfort in functie de cerintele biologice la un moment dat. Temperatura asigurata in acvarii trebue sa fie cuprinsa inte 26-30° C, timp de 8-12 ore pe timpul zilei si de maximum 20-25 °C pe timpul noptii. Aceste temperaturi pot fi mentinute cu ajutorul unor termostate dotate cu ceas programator.

Acvariul pentru testoasele de apa dulce este format dintr-un acvariu, pe fundul caruia o teime o reprezinta spatiul terestru si 70% spatiul acvatic. Fundul acvariului este tapetat cu nisip in care pot planta o serie de plante ornamentale.

Trecerea dintre parte terestra si cea acvatica se face printr-un plan inclinat, care sa permita broastelor testoase sa intre si sa iasa din apa cu usurinta. Zona de trecerea se poate constitui dintr-un amestec de pietre si nisip, turba, pamant, in caer se pot planta cateva vegetale acvatice sau terestre. Aceste plante au avantajul ca pot oferi broastelor testoase zone de umbra, dar participa in acelasi timp si la asigurarea unui aer mai bogat in oxigen. Tot ca zona de trecere mai poate fi amplasata o creanga cu i-3 ramuri, cu o extremitate in zona terestra si respectiv fundul acvariului. Pentru odihna si insorire se mai pot folosi bucati de pluta mult apreciate de testoase.

Este bine sa amenajam in adapost si zone de refugiu sub apa, cu ajutorul unei pietre plate, amplasata intre doua pietre rotunde sau de alta forma, care sa constituie peretii. Acest spatiu asigura un loc de confort si precautie in anumite cazuri pentru testoase.

Diamensiunea acvariului este dependenta , ca si in cazul precedent, de numarul si talia materialului biologic. Astfel, pentru broastele de talie redusa, gen broastele de Florida, in primele etape de viata, se poate utiliza un acvariu de 60-100 l., amenajat conform cerintelor expuse mai sus. Pentru cele adulte, se utilizeaza terarii acvatice cu capacitate de 500-1000 litrii unde se pot creste 6-8 exemplare.

amenajarea unui acvariu testoaselor de apa
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mar Sept 01, 2009 6:36 am

Temperatura ape din acvarii trebuie sa se situeze la 23-26° C. Apa se va reinprospata si filtra permanent, deoarece, in caz contrar, ea va constitui o sursa de poluare cu consecinte grave pentru sanatatea broastelor. Apa se va putea mentine la temperatura relativ constanta, cu ajutorul unui incalzitor cu termostat, ce ofera posibilitatea de a verifica permanent parametrii acesteia.

Broastele testoase de apa dulce ca si celelalte , de altfel, au nevoie de raze ultraviolete, asigurate de lampi de UV amplasate la 60 cm deasupra broastelor si cu functionare de 5-15 minute, de 2-3 ori pe saptamana.

O data cu reducerea activitatii testoaselor si pregatirea pentru hibernare, nu se vor mai utiliza sursele ultraviolete. Filtrarea apei este obligatorie si in acest sens folosesc diferite si numeroase tipuri de filtrare. Daca nu utilizam filtre de apa, atunci este obligatoriu ca aceasta sa fie schimbata la intervale de 3-5 zile, altfel ea nu mai este corespunzatoare cerintelor broastelor testoase.
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mar Sept 01, 2009 6:37 am

sper sa va fie de folos Very Happy ( celor care aveti broscute )
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 10:05 am

am sa-i cer mamei de ziua mea si o broscuta,oare sta in acvariu de pesti ? Rolling Eyes
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Administrator la data de Mier Sept 02, 2009 10:10 am

Nu cred .... si depinde. Daca ai un acvariu rotund sigur nu e bun.
Al lor trebuie sa fie putin mai scund si mai mare (cel putin din cate am vazut eu) Neutral ... si pietre pe care sa stea, depinde si de specie....
Depinde de dimensiunile acvariului.

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 4970
Varsta : 23
Localizare : Marte

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 10:12 am

e destul de mare (1 m ) am avut pestisori,dar i-am dat ,sunt pietre cu sutele,albe si albastre,acvariul are cam vreo 1 m lungime,si latime 20 cm scratch
e dreptungiular
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Administrator la data de Mier Sept 02, 2009 10:16 am

Si in inaltime?

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 4970
Varsta : 23
Localizare : Marte

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 10:17 am

na stai sa-l masor Laughing Laughing Laughing
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 10:24 am

deci are 50 cm
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Administrator la data de Mier Sept 02, 2009 10:27 am

Cred ca e cam mare... Desi nu ma prea pricep............ :-S

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 4970
Varsta : 23
Localizare : Marte

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 10:28 am

pai normal ,,, am avut 30 de ciclide No What a Face
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 10:29 am

de asta a costat acvariul 3 milioane!
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mier Sept 02, 2009 2:15 pm

doamne numa? ma rog .....
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mier Sept 02, 2009 2:16 pm

si normal ca broastele stau numa in acvariu Rolling Eyes
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mier Sept 02, 2009 2:17 pm

sua am mai avut eu o chestie micuta si fara capac ....ca un fel de insula ....
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mier Sept 02, 2009 2:17 pm

dar din aia au sarit broastele si le-am gasit uscare pe jos Sad
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mier Sept 02, 2009 2:17 pm

una a murit una nu ....Sad
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 3:11 pm

Crazy_Girl a scris:doamne numa? ma rog .....
dar cat voiai ?
ai tu unul mai scump ?
nu trebuie sa ai ceva, care sa fie scump,e de ajuns sa ai Wink
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 3:11 pm

Crazy_Girl a scris:dar din aia au sarit broastele si le-am gasit uscare pe jos Sad
ai avut broscute ?
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Crazy_Girl la data de Mier Sept 02, 2009 3:17 pm

da draga de unde crezi ca stiu atata de ele Rolling Eyes
avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 3:17 pm

de pe net ?
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Sarah la data de Mier Sept 02, 2009 3:17 pm

si nu mai fa triplu post
ok?
avatar
Sarah

Numarul mesajelor : 1300
Localizare : pe strada =))

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Acvariul Broscutelor Testoase

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum