Balene

In jos

Balene

Mesaj  Crazy_Girl la data de Lun Noi 09, 2009 2:40 pm

Balenele fac parte din subordinul Mysticeti ai ordinului Cetacea. Balenele sunt simultan cele mai mari animale și cele mai mari mamifere din lume.
Balenele au apărut acum aproximativ 50 de milioane de ani. Strămoșii lor erau animale de uscat, care prin adaptarea treptată la mediul marin, au suferit pierderea perechii de picioare posterioare, crearea unei caudale, respectiv transformarea perechii de membre anterioare în înotătoare. Balenele sunt animale blânde, inteligente, care se hrănesc cu microorganismele din ocean.


Toate speciile de balene descoperite


Balena albastră sau balena uriașă este cel mai mare mamifer care a trăit vreodată. Este cu atât mai surprinzător cu cât din multitudinea speciilor oferite hrană de ocean, aceasta se hrănește cu cele mai mici plante (fitoplancton) și cele mai mici organisme vii (zooplancton) hrană ce se numește plancton.
Chiar dacă vânează în apele adânci, balena este obligată să iasă la suprafață pentru a lua aer. Aerul expirat îl elimină cu presiune, ce determină apariția unor jeturi de chiar șase metri înălțime.

Conceptul evoluționist afirmă că, asemeni celorlalte mamifere terestre, balena albastră provine și ea din mamifere aeriene (fapt dovedit științific). Cu milioane de ani în urmă, probabil, hrana abundentă a ademenit-o în apa, drept urmare constituția i s-ar fi modificat rapid.
Deși practic s-ar putea mișca liberă oriunde în mare, aria sa de răspândire este redusă la numai anumite regiuni. Aceasta se datorează faptului că sunt puține locuri în mările lumii unde are suficient plancton la dispoziție. Formarea anuală a gheții obligă balenele albastre să migreze în apele tropicale, calde, dar unde din cauza hranei insuficiente sunt nevoite să sufere de foame


avatar
Crazy_Girl

Numarul mesajelor : 1238
Varsta : 24
Localizare : Anglia>Surrey>Croft Manor

Vezi profilul utilizatorului http://cool-place.forumgratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum